לפני מס' חודשים ישבתי במסעדה עם חברות כשלפתע אחת מהן שלפה כדור מהתיק ובלעה אותו. שאלתי אותה מה היא לוקחת?
והיא ענתה שהיתה לה דלקת חמורה בשן והיא קיבלה מרופא השיניים אנטיביוטיקה.
שאלתי: "ואת לוקחת גם פרוביוטיקה?"
והיא ענתה :"מה זה ? צריך?"
כן, צריך!!!
כאשר אנחנו לוקחים אנטיביוטיקה, היא מיועדת להשמדת חיידקים. האנטיביוטיקה לא יודעת להבחין בין חיידקים טובים לרעים ולכן היא משמידה את כל החיידקים בגוף.
הגוף שלנו זקוק לחיידקים במערכת העיכול על מנת לעכל את האוכל בצורה טובה יותר , אשר אנחנו מפרים את האיזון החיידקים בגוף וקוטלים גם את החיידקים הטובים נוצרות בעיות בריאות שונות.
החיידקים הטובים מגנים על הגוף בין היתר מחיידקי קולי וקנדידה המאוד עמידים בגוף.
הרבה פעמים כשהגיעו אלי מטופלים עם מגוון בעיות שונות גילינו כי התפרצה אצלם קנדידה , אותה פטריה הנמצאת בגופנו תמיד והחיידקים הטובים בגופנו דואגים שהיא לא תתפרץ ותפר את האיזון החיידקי.
התפרצות של קנדידה יכולה להוביל לעייפות, כאבי בטן חזקים, כאבי ראש, דלקות חוזרות בנרתיק, מצבי נפש – כגון דיכאון, עצבנות, קשיי ריכוז ועוד.
לפעמים התפרצות של קנדידה או אי קולי מתחילה לאחר שבועות מרגע נטילת האנטיביוטיקה וקשה לאדם להבחין בקשר.
ראיתי מצבים בהם אישה שהגיעה אלי לאחר שהפסיקה לעבוד בגלל בחילות קשות והקאות, כאבי ראש, חוסר תפקוד ועוד והתברר שהיא סובלת מקנדידה. נתקלתי באישה שאושפזה במצב קשה לאחר שהתברר שהתפרץ אצלה חיידק אי קולי בדם .
ולאחר בירור עם נשים אלו הסתבר כי לקחו אנטיביוטיקה ולא דאגו לקחת פרוביוטיקה.
אני ממליצה בחום לכל מי שנאלץ לקחת אנטיביוטיקה להקפיד לקחת לאחר שעתיים מרגע נטילת האנטיביוטיקה – פרובוטיקה איכותית , המכילה כמות חיידקים טובים גבוהה שתאזן את רמת החיידקים בגוף ותגרום לו להיות בריא לאורך זמן .
ניתן כמובן להכניס מזון המכיל פרוביוטיקה כגוף כרוב כבוש, יוגורט ביו ועוד.