מהו אימון לחולים כרוניים?
לפני הכל אסביר מה הוא אימון?
אימון (קואצ'ינג) הוא תהליך שבו אנחנו מזהים את ההרגלים שלנו. חלק מאותם הרגלים משרתים אותנו להתקדמות בחיים וחלקם לא משרתים.
כאשר אנחנו מזהים הרגלים שמקדמים ומשרתים אותנו , נדאג לשמר אותם. את אותם הרגלים שלא משרתים אותנו ותוקעים אותנו מלהשיג את המטרות שלנו בחיים, אנחנו מטמיעים במקומם הרגלים חדשים, מצמיחים ואיכותיים.
תהליך זה הוא תהליך שגורם לנו בסופו של דבר להטמיע את ההרגלים החדשים.
תהליך האימון ממוקד בתוצאות ולאורך כל הדרך אנחנו עוצרים ובודקים כיצד אותם הרגלים חדשים מוטמעים בחיינו וגורמים לנו לשפר את התוצאות שלנו.
ועכשיו, לאחר שהבנו מהו אימון, מה מיוחד באימון חולים כרוניים?
אדם מגיע לרופא עם סימפטומים מסויימים, לאחר X זמן של בדיקות מקיפות כאלו ואחרות, יבוא הרופא וישים את האצבע על מחלה כלשהי ויגיד לאדם – "גילינו כי אתה חולה ב… (לדוגמא סוכרת).. מעכשיו עכשיו אתה צריך להתחיל לקחת כדורים, בוא ואפנה אותך גם לדיאטנית שתיתן לך תפריט".
מאותו רגע האדם מוגדר כחולה כרוני, עליו לשנות את הרגלי התזונה שלו, במקרה הטוב לצרוך כדורים ובמקרה הרע להתחיל להזריק אינסולין.
אף אחד לא באמת נוגע במצבו הרגשי.
מה הוא מרגיש ויודע על המחלה?
מה ההגבלות שיהיו לו בחיים?
איך מתנהלים מול הסביבה עם הטייטל החדש?
איך הוא מתמודד עם החיים עכשיו?
מה שאני עושה זה בעצם לעזור לחולה הכרוני בקבלת המחלה, הבנת ההתנהלות מול המחלה, איך מכניסים את המחלה לתוך החיים, העבודה, המשפחה, החברים ועוד.
אני, בכובע הנטורופתי, מכינה תפריט תזונה מותאם אישית לאדם היושב מולי, ממליצה על תוספי תזונה במידה וצריך, ומתחילים תהליך אימון להטמעת התזונה הנכונה, הבנת המצב הרגשי של האדם, זיהוי ההרגלים שלא משרתים אותו והחלפתם בחדשים משרתים, וכמובן ההתמודדות מול ה"פצצה" הזו שנפלה עליו.
אימון קבוצתי למשפחות לחולים כרוניים
לא מעט שמים דגש על החולה הכרוני בטיפול והקשבה לו. מעט מאוד פעמים ישנה התייחסות למשפחה של החולה הכרוני. החולה הכרוני יכול להיות אחד ההורים המבוגרים, ילד/ה שלכם או אפילו בן/בת הזוג שלכם. כאן בעצם נוצר מצב שבו אתם צריכים/בוחרים להיות המסייע לאותו חולה כרוני.
ואז מתחילות השאלות:
- איפה המקום של המשפחה הגרעינית שלי?
- כמה אני צריך/רוצה/יכול/בוחר לתת במקום הזה?
- מה קורה עם שאר האחים שלי? למה הם לא חלק?
- מה עושים עם ניירת רפואית?
- למי פונים בנושא כזה או אחר?
- מהו יפויי כח נוטריוני/מתמשך ומתי צריך אותו?
ועוד כל מיני דברים לוגיסטיים והתנהלות מול המשפחה הקרובה והגרעינית שלי.
את כל זאת ועוד אנחנו מציפים בתוך תהליך הליווי של משפחות של החולה הכרוני.
את כל הנושא הזה החלטתי להציף כאשר אני עצמי נתקלתי במצב משני צידי המתרס:
פעם אחת כחולת פיברומיאלגיה שקיבלה את החותמת של המחלה – מבלי לדעת מה עושים עם הנתון הכואב הזה, איך בני המשפחה שלי – ילדיי, בן הזוג שלי, האחים שלי, הורי ועוד יגיבו ומגיבים למחלה שלי.
פעם שניה כאשר אימי חלתה בדמנציה ופרקינסון והפכה סיעודית – איך עוזרים לאבא שלי לנהל את האירוע? מתי מביאים עובדת זרה ומה התנאים לקבלת העובדת? למה האח הזה שלי נמצא יותר מהאח השני והאם יש לכך חשיבות? איך מדברים עם אמא על המחלה? ועוד המון שאלות שצצו לי במהלך השנים.
לאור הניסיון שלי והמצב הבלתי נסבל שבו לא היה לי את מי לשאול את השאלות הללו
החלטתי להנגיש את הנושאים הללו לבני המשפחה וליצור תהליך ליווי של משפחות לחולים כרוניים.
למידע ופרטים אודות קבוצות הליווי – צרו קשר עכשיו » 054-4364613, אפרת